FOS Sirup
- zlepšuje zažívání
- posiluje imunitní systém
- zlepšuje vstřebávání vápníku a hořčíku
- snižuje cholesterol
- podporuje zdravou pokožku
TIENS používá sílu FOS sirupu k vyvážení poměru dobrých a špatných střevních bakterií.
Vyvážení procentuálního poměru dobrých bakterií ku špatným přináší tři pozitivní změny:
- Vaše zažívací problémy se zmírní nebo úplně zmizí.
- Vaše tělo začne využívat veškeré dobré jídlo a potravinové doplňky, kterými ho živíte.
- Váš imunitní systém se zlepší a bude lépe vybaven pro boj s nemocemi.
Zajímavá fakta o střevních bakteriích:
- ve střevech máme 100 bilionů mikroorganismů
- tuto populaci tvoří 500 různých druhů bakterií
- poměr dobrých bakterií ku špatným je kritický při určování celkového zdraví
Ideální poměr je 85 % dobrých bakterií a 15 % špatných.
- jedním z poslání dobrých bakterií je ovllivňování růstu špatných bakterií tím, že s nimi v tlustém střevě soupeří o potravu a místo
Co je FOS?
Fruktooligosacharidy (FOS) jsou přírodním uhlohydrátem vyskytujícím se v malé koncentraci v přírodních potravinách, jako jsou řepa, topinambury, čekanka a banány. Každodenní konzumace FOS podporuje růst dobrých bakterií ve střevním traktu. Tyto bakterie pak udržují zdraví střev a bojují se špatnýžmi bakteriemi jako ecoli, clostridium a salmonela. FOS má stejnou sladkou chuť a strukturu jako běžný cukr. Jeho sladivost je v porovnání s ním sice poloviční, ale zato má jen 10 % kalorií.
FOS je skvělá výživa, která dělá mnohem víc, než jen obnovuje střevní flóru.
Doporučeno pro osoby:
- se zažívacími problémy
- s podvýživou u dospělých a dětí
- s potřebou snížit tělesnou hmotnost
- s požadavkem na dobré zažívání u starších osob
- s pocitem slabosti a únavy
Doporučené dávkování
FOS může být použit jako zdravé sladidlo v nápojích nebo může být přidán do cereálií, k čerstvému ovoci, vmíchán do jogurtu nebo do ovocné šťávy.
Dospělí: 1 nebo 2 sáčky po 10 ml denně.
Vzhledem k obvyklému procesu přizpůsobování může tento výrobek zpočátku vyvolat nepříjemný pocit v břiše. Tělo se však při pravidelné konzumaci tohoto produktu, kdy je střevo vyčištěné a stane se zdravějším a svěžejším, vrátí opět do normálního stavu.